Reactii adverse:
• Incontinenta urinara de stress
Reactiile secundare raportate frecvent pentru procedura sunt disurie, infectii ale tractului urinar, hematurie si durere in locul de injectare.
Aceste reactii dispar spontan in cateva zile sau sunt tratate cu antibiotice. Retentia urinara post-operatorie, in general temporara si tratata prin cateterizare intermitenta, a fost raportata cu o incidenta de aparitie in 20% din cazuri.
In cazul in care se recomanda cateterizarea intermitenta trebuie utilizat un cateter subtire ( 10 Fr) cu un strat generos de lubrifiant, pentru a reduce riscul de traumatizare a locului de injectare.
Daca se recomanda cateterizarea pe o perioada indelungata, trebuie practicata cistostomia suprapubica, din acelasi motiv de protectie a locului de injectare.
Au fost raportate de asemenea, in locul de injectare, aparitia de granuloame, abcese, pseudochisturi.
• Reflux vezico-ureteral:
A fost raportata clinic, in 1% din cazuri, dilatatia post-operatorie a tractului urinar superior, care in mod normal, dispare spontan in decurs de cateva zile.
Totusi, in rare situatii, poate surveni dilatatia post-operatorie a tractului urinar superior insotita sau nu de hidronefroza, ceea ce implica plasarea temporara a unui stent uretral.
Au fost raportate conform studiilor imagistice calcificari accidentale la locul de injectare care nu au luat in consideratie calculii ureterali distali. Medicii care injecteaza trebuie sa informeze pacientii asupra
acestui posibil diagnostic contrafondator colateral conform imaginilor studiate. Medicii viitori care trateaza pacientul trebuie informati de asemenea ca pacientul a fost tratat cu Deflux.
Evenimente adverse susceptibile a fi asociate cu produsul trebuie raportate la producator sau la distribuitorul local.
|