header

Ghid practic pentru pacientul stomizat

Ghid practic pentru pacientul stomizat (.pdf)

Reguli de baza si indicatii de regim alimentar pentru pacientul stomizat

 

Pentru a va face mai usoara documentarea va rugam sa descarcati brosura detaliata

Ghid regim alimentar ( .pdf)

Fructele uscate, nuca de cocos, alunele, telina se digera mai greu, deci trebuie sa le mestecati foarte bine

Sfecla rosie poate colora scaunul. A nu se crea panica prin confuzia cu sangerarea la evacuarea scaunului

Berea, ciocolata, salata verde, spanacul, fructele necoapte, prunele si grasimile pot avea efecte laxative, caz in care trebuie sa goliti mai des sacul colector

Ouale, pestele, ceapa, usturoiul provoaca mirosuri puternice ale scaunului

Ceaiul de menta concentrat poate reduce scaunul

Iaurtul natural poate reduce gazele si mirosul

In zilele caniculare sau cand aveti diaree consumati sare si lichide in cantitate mai mare

Consumul de alcool este permis cu moderatie

Alimente care produc flatulenta (gaze in exces): ciuperci, porumb, castraveti, mazare, ridichi, spanac, varza, conopida, bauturi gazoase

Medicamente care pot cauza diareea: antibiotice, laxative, pansamente gastrice pe baza de aluminiu

Medicamentele care contin fier coloreaza scaunul in negru

Pentru vizualizarea acestei brosuri (disponibile in formatul PDF) aveti nevoie de programul Adobe Acrobat Reader instalat.

adobe

Descarca Adobe Reader